Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Kinderliedjes

Muziek is niet alleen leuk voor kinderen, het draagt ook nog eens bij aan de taalontwikkeling. Daarnaast krijgen kinderen een beter ritmegevoel en kunnen ze klanken beter herkennen. Bovendien wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd, aangezien in veel kinderliedjes bewegingen verwerkt zitten.
Kinderliedjes hoeven daarom niet direct nieuw zijn, ook bekende oude kinderliedjes doen het goed bij de nieuwe generatie. Toch wordt de afwisseling oude kinderliedjes/nieuwe kinderliedjes steeds meer gevonden. Veel oude deuntjes krijgen een nieuwe tekst en CD’s worden uitgebracht met de leukste nieuwe en oude liedjes.

Kinderliedjes

Hier is een overzicht van alle kinderliedjes te vinden. Door op je favoriete nummer te klikken krijg je een kort fragment te horen en kun je zien op welke CD/DVD die terug te vinden is. Ook kun je hierbij kijken of waar het liedje verkrijgbaar en/of te beluisteren is (iTunes mp4 formaat voor de iPod, iPhone en iPad, Apple Music, Googleplay mps formaat voor andere spelers, Spotify, Deezer of de clib op Youtube)

Minidisco

Wanneer je dol bent op minidisco is deze pagina precies wat je zoekt. Liedjes zoals De Wielen van de Bus, de Peuterplaat, In de Maneschijn, Minidisco vrolijk kerstfeest, Minidisco cd#1 tot en met Minidisco cd#5 zijn hier te zien in een overzicht. Op zoek naar de tekst van je favoriete kinderliedje? Door op het linkje van jouw favoriete kinderliedje te klikken, vind je uit wat de songtekst van het lied is. Via dit zelfde linkje zie je de verschillende afspeelmogelijkheden, zoals Youtube, Spotify, Deezer en Google Play.
Met onderzoek is bewezen dat muziek een belangrijk onderdeel is van de ontwikkeling van zowel volwassenen als kinderen. Daarom zijn veel kinderliedjes samen gebundeld tot één CD zodat kinderen voor lange tijd kunnen genieten van de vrolijke kinderliedjes.

Kerstliedjes

Sinterklaas is nog niet eens het land uit en de eerste kerstspullen worden alweer tevoorschijn gehaald. Elk jaar op 25 en 26 december vieren we kerst. Toch zijn de kerstliedjes vaak al vele weken van te voren op de radio te horen. Niet alleen volwassenen genieten van de kerstsfeer, ook voor kinderen levert het veel plezier op.

Kerstmis of kerstfeest

Kerst is voor Christenen een belangrijke dag, ze vieren de geboorte van Jesus. Er is een kleine verschil tussen Christenen en Katholieken, Christenen vieren kerst of het kerstfeest terwijl Katholieken kerstmis vieren. In oosterse landen vieren ze kerstmis op een geheel andere dag, wel 13 dagen later dan hier.

Sinterklaasliedjes

Sint-Nicolaas werd geboren in 270 na Christus. Hij woonde daar in de havenplaats Patara in de Griekse provincie Lycië in Klein-Azie (tegenwoordig heet dit Turkeije, waardoor men Sint-Nicolaas vaak ziet als een Turk). Hij gaf cadeaus aan kinderen, waaruit later de bekende traditie is ontstaan. Tegenwoordig horen er veel meer cadeaus dan enkel wat eten tot het assortiment van giften. Daarnaast is er in de loop van jaren een groot aantal Sinterklaasliedjes bedacht. Wanneer je de tekst van je favoriete sinterklaasliedje niet meer kent, kun je hier kijken hoe het ook alweer ging. Daarnaast kun je hiermee zoveel sinterklaasliedjes luisteren als jij maar wilt, zelfs als sinterklaas al lang weer uit het land is.

 

https://www.kinderliedjeszingen.nl/