Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Zelf gitaar leren spelen of gitaarles?

Wie kiest voor gitaarles staat een intensieve maar leuke tijd te wachten. De gitaar is een veel gebruikt instrument in veel verschillende genres maar het is zeker geen gemakkelijk instrument om te bespelen. Ik heb heb altijd enorm veel respect voor de autodidacten en mensen die een eigen techniek of stijl weten te maken. De gitaar kun je bijna bij alle muzieksoorten inzetten. Naast melodie en begeleiding kan het ook als ritme-instrument dienen. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden. Dus als je besluit te gaan leren spelen hoe pak je dat dan aan?

Zelf gitaar leren spelen of toch gitaarles?

Mijn advies zou direct zijn om gitaarles te nemen. De enkeling die het zichzelf goed kan aanleren is serieus een zeer sporadisch fenomeen. Vaak gaat het niet goed, leren mensen een verkeerde techniek of houding aan en lopen ze daardoor tegen beperkingen aan. Zowel in spel als in fysieke mogelijkheden. Een blessure heb je snel opgelopen bij een foute houding. En eenmaal verkeerde handzettingen aangeleerd is het heel moeilijk dat er nog uit te krijgen. Ik vergelijk het vaak met mijn typevaardigheden. Ik heb ooit uit nood mezelf tien vingers blind leren typen. En het gaat echt heel soepen en snel maar sommige letters blijf ik maar met verkeerde vingers doen. Toen ik probeerde daar verandering in te brengen ging ik continu hopeloos de fout in. Zo werkt de bedrading in onze hersenen nu eenmaal. Patronen slijten in. Dus wat dan wel doen?

Doe een gratis gitaar proefles

Zoals gezegd: zoek een goede gitaarschool of gitaardocent en leer van begin af aan goed spelen. Blijf gemotiveerd door de input van de leraar en bovenop dit alles ga je samen spelen met anderen. Er is niets leukers dan samen muziek maken! Gitaarles Roosendaal bijvoorbeeld neemt de les serieus maar er is ook altijd ruimte voor spel en samenspel. Een heel fijne manier om de gitaar te leren bespelen. Meer weten doe dan een gratis gitaar proefles.

https://www.muziekschool.jeroentorrente.nl/