Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Opnamestudio

Tips bij het opnemen van je demo in een studio

Is jouw liedje af? Staan de tekst en akkoorden op papier? Dan is het tijd om een eigen demo op te nemen. Maar hoe begin je hier nu aan? Je hebt een studio nodig en iemand met kennis en ervaring wat betreft produceren en mixen.

Een eerste stap is de zoektocht naar een opnamestudio. Hiervoor kan je op zoek gaan naar een professionele studio of een home-studio. Deze laatste zal vaak gemakkelijker te vinden en minder duur zijn.

Wanneer je een studio gevonden hebt, kan je op zoek gaan naar muzikanten. Zal je zelf de muzikale ondersteuning doen of heb je hier nog muzikanten voor nodig? Ga dan eens kijken op jamsessies. Dit is de ideale plek om te netwerken en kennis te maken met verschillende soorten muzikanten. Zorg ervoor dat voor je de studio induikt, de compositie van de song is uitgewerkt en dat het voor alle muzikanten duidelijk is wanneer ze moeten spelen.

Naast muzikanten heb je natuurlijk ook iemand nodig voor de zang. Kan je dit zelf of ga je iemand inhuren? De vocalist moet je song verkopen en daarom is het belangrijk dat je hier niet te licht over gaat. Ga op zoek naar iemand met ervaring en met een stem die aansluit bij je tekst en verhaal.

Bij Hallround Studios hebben we alle benodigdheden in huis om professionele audio opnames te maken. Christophe Severs helpt je in zijn opnamestudio bij de verschillende stappen in het productieproces.

 

https://www.hallroundstudios.be/