Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Veiligheid voorop

Veiligheid voorop

Als je gaat deelnemen aan het verkeer is het belangrijk dat je dit op de meest veilige manier mogelijk doet. Soms is het lastig om te zien wat er achter je gebeurt tijdens het rijden. Zeker als je, bijvoorbeeld een vrachtwagen, aanhanger, camper, paardentrailer of een ander groot voortuig bestuurt. Je kunt allemaal extra spiegels neerzetten om beter te zien wat er achter je gebeurt, maar dan kan het nog steeds zijn dat je zicht zeer beperkt is. Als je bijvoorbeeld met een camper of caravan moet inparkeren of gewoon weg moet keren is dit zeer lastig, omdat je zicht van achter heel beperkt is. Beter zicht en veiliger de weg op, wie wilt dat nou niet?

Beter zicht
Om met je voertuig toch zo veilig mogelijk de weg op te gaan, kan het soms handig zijn om een achteruitrijcamera kopen. Met een achteruitrijcamera zie je precies wat er achter je gebeurt. Zo kun je in je auto op één scherm de omgeving van je auto verkennen. Je kan dan zien hoe ver je van de stoeprand afzit en of je nergens tegen aanrijdt. Dit is bijzonder handig als je een groot voertuig hebt.

Belangrijke functies
Belangrijke punten waar je op moet letten bij een achteruitrij camera zijn: de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming. Bij de cameralens is het belangrijk te bepalen of je van een grote of een kleine afstand wilt zien. Wil je bijvoorbeeld iets van een grote afstand zien, dan is een kleine kijkhoek vaak beter. De stof- en waterdichtheid is belangrijk om op te letten, omdat de camera’s buiten worden geplaatst. Je wilt natuurlijk niet dat ze niet tegen stof of water kunnen. Nazicht is van belang zodat je als het donker is nog op je camera kan kijken.
Dit zijn de belangrijkste functies waar je op zou moeten letten. Als je hier op let, kan je weer veiliger het verkeer in.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl