Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Voordelen van een achteruitrijcamera

De aankoop van een achteruitrijcamera is een flinke uitgave. De beste achteruitrijcamera kost al gauw honderden euro’s, maar biedt dan ook vele voordelen. Hieronder zullen vier van deze voordelen benoemd worden

 

1.      Hulp bij inparkeren

Een achteruitrijcamera biedt een extra set ogen. Doordat je niet meer over je schouder hoeft te kijken bij het file parkeren, hou je meer overzicht. Ook in de regen is het vaak handig om deze extra set ogen te hebben als de spiegels nat zijn. Ook bieden veel achteruitrijcamera’s lijntjes op het beeld in het dashboard, die aangeven waar stoepranden zijn. Door deze betere inzichten wordt ook de kans op blikschade kleiner. Zo verdient een achteruitrijcamera zichzelf terug.

 

2.      Hulp bij invoegen op snelweg

Tijdens het invoegen op de snelweg rijd je, als je het goed doet, vooruit de snelweg op. Een achteruitrijcamera biedt zicht op wat er achter de auto gebeurt, waardoor de bestuurder vooruit kan blijven kijken tijdens het invoegen.

 

3.      Veiliger gevoel

Beginnende bestuurders zijn vaak een beetje onzeker na het behalen van hun rijbewijs. Tijdens de rijlessen zit er nog veilig een rijinstructeur naast je die in kan grijpen wanneer dit moet. Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald, zit deze noodoplossing niet meer naast je. Een achteruitrijcamera kan voor deze beginnende bestuurders net dat extra stukje zekerheid geven om de weg op te gaan.

 

4.      Camera’s zijn veiliger dan sensoren

Veel auto’s zijn tegenwoordig al uitgerust met parkeersensoren die piepen wanneer de auto bij het inparkeren in de buurt komt van andere auto’s. Een onderzoek van het Insurance Institute of Highway Safety heeft uitgewezen dat achteruitrijcamera’s effectiever zijn dan parkeersensoren bij het voorkomen van een aanrijding bij het achteruit inparkeren. Volgens het IIHS komen er in de VS jaarlijks 292 mensen om het leven door een achteruitrijdende auto. Daarnaast raken er 18.000 mensen gewond. Een achteruitrijcamera kan de ‘blind spots’ tot 90% verminderen.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/