Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Waarom wegwerpbekers milieuvriendelijker zijn dan koffiemokken

Elk groot bedrijf maakt eigenlijk wel gebruik van koffiebekers (wegwerpbekers). Wanneer men honderden mensen in dienst heeft, is het vrijwel onmogelijk om elke dag al die kopjes af te wassen; je zou er bijna een extra persoon voor aan kunnen nemen. Toch is nog niet elk kantoor overgestapt op wegwerpbekers; het zou slecht zijn voor het milieu. Wij willen dit fabeltje voor eens en altijd uit de wereld helpen. Mits op de juiste manier gebruikt, zijn koffiebekers namelijk vele malen milieuvriendelijker dat de ouderwetse koffiemok.

Recyclen

Allereerst zijn de meeste wegwerpbekers tegenwoordig recyclebaar. Dit betekent dat ze ook nadat ze zijn gebruikt – en nadat ze zijn weggegooid – een bestemming krijgen. Tevens zijn de meeste bekers biologisch afbreekbaar. De bekers zullen de natuur hierdoor geen kwaad doen en je zal ze ook niet op zee rond zien drijven.

Water besparen

Buiten dat de koffiebekers recyclebaar zijn, bespaar je ook nog eens flink op het water. De ouderwetse koffiemokken worden soms wel duizenden keren gebruikt. Het is goed dat ze niet steeds weggegooid worden, maar elke keer dat je jouw beker afwast, gebruik je ook warm water. Wanneer je de mokken bovendien in de afwasmachine deponeert, gebruik je soms wel tientallen liters water. Zonde!

Stap over op milieubewuste koffiebekers

Vandaag is de dag om over te stappen op milieubewuste koffiebekers. Uw Disposables is de groothandel in koffiebekers en andere accessoires. U kunt bij ons terecht voor het bedrukken van de bekers, plastic bekers, kartonnen bekers, roerstaafjes, suikersticks, creamersticks, draagtrays en meer. Wil je meer weten over ons aanbod? Neem een kijkje op onze website!