Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Steeds meer mensen willen een handje meehelpen aan het milieu en besluiten daarom om bijvoorbeeld een warmtepomp aan te laten leggen. Maar wat is de besparing warmtepomp? En wat is de beste warmtepomp? Er zijn verschillende soorten warmtepompen. In dit artikel zal ik enkele verschillen tussen deze soorten aanduiden en een korte omschrijving geven van de soorten.

Allereerst heb je de hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp wordt naast een bestaande gasketel geplaats. Wilt u dus graag een handje helpen bij de transitie naar een gasloos Nederland, maar heeft u nog een prima gasketel, dan is de hybride pomp het perfecte alternatief. De hybride warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht en er is dus geen grondsysteem nodig. Dit is ideaal voor al bestaande huizen.

Daarnaast is er de volledig elektrische warmtepomp. Met deze warmtepomp zal u volledig overstappen op de warmtepomp en dus geen gas meer gebruiken. Binnen de volledig elektrische pompen zijn er verschillende pompen te onderscheiden. Er zijn pompen die geschikt zijn voor al gebouwde huizen die hun warmte, eveneens als de hybride pompen, uit de buitenlucht halen. Er zijn ook pompen die hun warmte uit de grond halen. Deze pompen dienen dus te worden aangesloten op een systeem dat zich in de grond bevindt. Dit is dus ideaal voor huizen die nog niet gebouwd zijn. Ook zijn er warmtepompen die geschikt zijn voor grotere woningen en grotere gebouwen zoals kantoorgebouwen en sportgelegenheden.

De laatste variant is de gasabsorptie warmtepomp. Deze pomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht of uit te grond. Dit is aan u te bepalen. Gaat u dus binnenkort een huis laten bouwen, dan is een grond systeem aan te raden, en anders is het handiger om de warmte uit de buitenlucht te halen. Deze warmtepomp is ideaal voor zwembaden, appartementen complexen, etc.

 

https://techneco.nl/