Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Tips voor schrijven voor internet

Tegenwoordig vindt veel communicatie plaats over het internet. Of je nu met vrienden praat op Social Media, of informatie zoekt over thema’s die je persoonlijk raken, overal worden teksten ingezet om elkaar te bereiken. Bedrijven hebben websites waar ze met uitnodigende teksten proberen voldoende klandizie te krijgen en ook worden blogs steeds vaker ingezet om meer naamsbekendheid te genereren. Maar hoe schrijf je nu precies zulke effectieve, pakkende webteksten om mensen te bereiken en te enthousiasmeren voor hetgeen je te vertellen hebt?

 

Pas je schrijftaal aan
Tekstschrijver gezocht! Het schrijven van journalistieke artikelen is anders dan teksten schrijven voor het internet. Hier verloopt alle communicatie snel en vluchtig en zijn mensen geneigd om snel door teksten heen te bladderen. De aandacht dient dan ook gelijk gepakt te worden, zodat tot verdere actie kan worden overgegaan. Langere teksten kunnen hierbij in de weg staan. Het is belangrijk om teksten kort en praktisch te houden, zodat gelijk duidelijk is wat er staat en wat met de tekst bedoeld wordt. Een lezer hoeft zo niet langer geboeid te blijven en zich meer in de materie te verdiepen dan nodig is. Maak daarom gebruik van korte, pakkende uitnodigingen tot call to actions. Hierbij geef je een duidelijke reden en noodzaak, zodat de klant gelijk overtuigd is en tot een actie overgaat. Daarnaast kun je een schrijver inschakelen en hem of haar alle website teksten laten schrijven.

 

Alinea’s en kopjes
Lange teksten werken voor de rangschikking op Google wel effectief. Voor de lezer is dit echter vaak reden om sneller af te haken. Om toch de interesse te vangen en te behouden, kun je de tekst onderverdelen in verschillende korte alinea’s, elk met een pakkende koptekst. Zo kan de lezer over de tekst heen browsen en selecteren welke delen interessant zijn om te lezen. Vaak is een lange tekst zo alsnog snel te lezen en bij een goede opzet zal een klant geneigd zijn om sneller actie te ondernemen.

 

Zoekwoordenanalyse
Om er zeker van te zijn dat je teksten de lezer boeien, maak je gebruik van zoekwoorden. De juiste woorden die je hiervoor kunt gebruiken, kun je analyseren via verschillende tools op het internet. Je kunt zo snel je lezer vangen en meer klandizie krijgen. 

http://www.textmakelaar.nl