Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Apparatuur bij een concert

Als artiest ben je voortdurend onderweg om voor je fans op te treden. Wanneer je een groot artiest bent, hebben zij waarschijnlijk veel geld neergelegd om een concert bij te wonen. Je wilt de fans tevreden stellen en een zo goed mogelijk optreden afleveren zodat er geen teleurstellingen ontstaan en mensen positieve commentaar hebben op je optreden. Slechte publiciteit is heel nadelig voor een artiest. Dit komt vaak in de media terecht en gaat zo snel rond als een brandend vuurtje.  

Bij een goed optreden hoort ook goed apparatuur. Het belangrijkste bij een live optreden is duidelijk en goed geluid in de zaal. Alle instrumenten en muzikanten moeten goed op elkaar worden afgestemd zodat het geluid goed tot zijn recht komt. Een optreden staat of valt met goed geluid. Daarnaast is de apparatuur van groot belang. Naast alle instrumenten zijn er ook digitale mengtafels en microfoons nodig. Voor een artiest is een goede microfoon onmisbaar. Een optreden zonder geluid, is geen concert. Apparatuur en instrumenten zijn heel prijzig en bij een groot concert is het lastig om ze allemaal in de gaten te houden. Diefstal is helaas niet tegen te houden en de kans dat je het terugvind is vaak heel klein. Met een GPS tracker kan de instrumentenkoffer live worden gevolgd wanneer ze uit het zicht vallen. Op deze manier ben je er zeker van dat ze veilig zijn. Met een track en trace systeem zal je er zeker van dat het apparatuur veilig staat.  

Voor een flitsende lichtshow is er lichtapparatuur nodig om het concert helemaal af te maken. Er wordt vaak van LED verlichting gebruik gemaakt om de kleuren makkelijk in te stellen. Je kan het licht op een creatiever en flexibeler manier regelen. Grote zalen zijn vaak al voorzien van deze lichtapparatuur zodat je dit niet mee hoeft te vervoeren.

https://mygpstracker.nl/