Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Medische toepassingen met botox

Die vervelende fronsrimpels in het voorhoofd verwijderen door een spuitje botox, iedereen kent het wel of het er weleens van gehoord. Maar dat botuline toxine tegenwoordig ook gebruikt wordt voor allerlei medische doeleinden is nieuw voor velen.

Botox is de afkorting en merknaam voor het middel botuline toxine. Het is een eiwit en wordt gemaakt met behulp van de bacterie Clostridium botulinum. Dit eiwit is super giftig, maar in minuscule hoeveelheden geschikt en veilig om te gebruiken voor het verwijderen van rimpels en andere aandoeningen. Botox zorgt er namelijk voor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren blokkeert. Hierdoor worden de spieren slapper en verdwijnen de fronsrimpels en kraaienpootjes als sneeuw voor de zon. Maar zoals gezegd wordt botox niet alleen gebruikt om rimpels te verwijderen of de lippen vergroten, er zijn er ook medische problemen te verhelpen met het middel.

Bijvoorbeeld voor mensen die last hebben van spierspanning, het onwillekeurig samentrekken van spieren. Voorbeelden zijn trillende oogleden en spasticiteit. Ook wanneer iemand last heeft van overmatige zweten kan botox een uitkomst bieden. Botox zorgt ervoor dat de zenuwen die de zweetklieren prikkelen worden geblokkeerd. Hierdoor wordt er minder zweet geproduceerd. Bij meer dan 90% van de patiënten die hier last van had heeft het resultaat gehad. Zelfde effect heeft het bij het overmatig produceren van speeksel.

Botox kan ook de oplossing zijn voor mensen die last hebben van migraine. Lang werd gedacht dat er weinig aan te doen was, maar na een toevallige ontdekking is botox voor veel migraine patiënten een uitweg gebleken. Door de spierontspanning die botox geeft vermindert het de migraine aanvallen aanzienlijk. Hiermee kan botox tegen migraine een succesvolle behandeling worden genoemd. Andere medische toepassingen van botox zijn botox tegen een overactieve blaas en botox tegen depressies. Toch aardig wat mogelijkheden met een middel waarvan eerst werd gedacht dat het uitsluitend nuttig zou zijn voor cosmetische ingrepen.

http://faceland.nl