Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

De camera’s in ons dagelijks leven

Als we aan camera’s denken, gaan de gedachten als snel naar een fotocamera. Of het nou een super duur apparaat met verschillende soorten lenzen is, of gewoon de app op elke telefoon die kwalitatief middelmatige, maar adequate foto’s maakt. Maar er zijn nog zoveel meer camera’s waar we in ons dagelijks leven gebruik van maken en eigenlijk niet bij stil staan.

  1. Achteruitrijcamera

In de auto was het in het verleden het angstaanjagendste moment van het rijden voor alle beginnelingen en eigenlijk ook menig ervaren rijder; achteruit inparkeren. Er was namelijk ongelooflijk veel ruimtelijk inzicht voor nodig om goed achteruit in te parkeren. En als het fout gaat, heb jij daar niet alleen last van, maar ook de auto’s waar je tegen aanbotst zal schade ondervinden. Gelukkig is er tegenwoordig een achteruitrijcamera die dit soort momenten voorkomt, hoewel zelfs de beste achteruitrijcamera je niet kan redden als je echt geen ruimtelijk inzicht hebt.

  1. Beveiligingscamera

Beveilingscamera’s zijn een groot twistpunt in onze hedendaagse samenleving. Sommige mensen vinden ze verschrikkelijk. Zij vinden dat het een groot inbreuk op onze privacy is. Anderen voelen zich juist weer een stuk fijner als ze weten dat er camera’s hangen. Beide kanten hebben een punt en er worden daarom ook compromissen gesloten, maar vandaag de dag kan je er niet meer heen; in het stadscentrum krijg je te maken met camera’s.

  1. Webcam

Ook op onze computers zitten camera’s, namelijk de webcam. Hoe anders kun je een skype-call houden? Hoewel op sommige momenten zo’n webcam best handig kan zijn, willen veel mensen liever geen webcam die de hele tijd aanstaat op de computer. Daarom bestaan er tegenwoordig systemen waarmee je als je het niet gebruikt, er een schuifje over kan doen. Dan hoef je dus nooit meer met tape of met een pleister de camera af te plakken.

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl