Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Waarom we meer feestdagkleding moeten hebben

Met kerst is het een bekend liedje. Iedereen kleedt zich in de lelijkste kleding, speciaal voor de kerst. Kersttrui tot Kerstsokken, je kan het zo gek niet bedenken en er is een kerstversie van. Hartstikke leuk natuurlijk, maar waarom is dit alleen met kerst zo? Nou hebben Halloween en carnaval al van zichzelf kostuums, maar zou het niet leuk zijn als we voor elke feestdag een speciaal kledingstuk zouden hebben?

  1. Sinterklaas

Met Sinterklaas zijn alle kleine kinderen natuurlijk al verkleed. Maar daarover is zoveel controversie ontstaan, het is haast een onderwerp geworden dat ik niet meer aan durf te snijden. Waarom zouden we dus niet opnieuw beginnen? Als we gewoon een nieuw ontwerp maken, is meteen alle onrust opgelost. Wat als we de nieuwe traditie maken dat iedereen op straat een mooi gewaad draagt, zoals men dat draagt in de katholieke kerk. Tijdens het MET Gala vorig jaar heeft de katholieke kerk namelijk aangegeven geen problemen te hebben met kostuums gebaseerd op hun klederdracht. Zo is de controversie omtrent wat we zelf dragen weg, en hebben we toch een leuk kostuum.

  1. Oud en Nieuw

Bij Oud en Nieuw hoort prachtig vuurwerk, maar door het geweld tegen de hulptroepen en grote getalen ongelukken die er jaarlijks gebeuren, wordt dat prachtige vuurwerk in de lucht flink ingeperkt. Als we nou onze kleding als prachtig vuurwerk maken, dan hebben we toch nog een beetje van die traditie behouden. Bijvoorbeeld door op onze sweaters vuurwerk te breien of borduren.

  1. Pasen

Pasen is de enige feestdag op dit lijstje waar geen controverse omheen is. Maar toch is dit ook een perfecte feestdag om een kledingstuk aan toe te wijzen. Bij Pasen staan dieren als kuikens en hazen centraal. Daarom past een onesie perfect bij de feestdag. Ook nog eens lekker warm als we buiten eieren gaan rapen.

https://www.uglyxmas.nl/