Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Kijk uit! Je rijd achteruit!

Je ziet ze vaker rijden buiten de bebouwd kom dan binnen de bebouwde kom. Van die hele grote lompe wagens die altijd en eeuwig bezig zijn op het land, het vuilnis legen of de wegen schoonmaken wanneer het heeft gesneeuwd of geijzeld. Je zal zien je je wil snel naar huis en je komt er eentje tegen binnen de bebouwde kom, logisch op zich want ze moeten zich verplaatsen van a naar b, en altijd ben je bang dat je auto geraakt word door onvoorzichtigheid of het onjuist inschatten van de breedte van de wagen

Dit is de angst van iedere automobilist die niet gewend is aan zulke grote voertuigen door de straat of binnen de bebouwde kom. En soms terecht. Vaak is het zicht slecht en is de loonwerker in dienst zo ingesteld op automatische piloot dat zij niet doorhebben dat zij zodanig dicht langs de auto’s rijden dat het desastreuse gevolgen kan hebben. Daarom is het altijd handig en zal het vaker van pas komen dan je denkt, om een extra camera aan de achterkant van het voertuig te monteren zodat de desbetreffende bestuurder op het voertuig ook weet waar de achterkant heen gaat. Extra spiegels zien namelijk bij lang en na niet alles.

Van Zwitserland is bijvoorbeeld een bedrijf die zich heeft gespecialiseerd in achteruitrijcamera’s en andere voertuigveiligheidsproducten. Dit geld voor verschillende sectoren, van agrarisch tot aan scheepsvaart en van industrie tot hulpverlening. Binnen iedere sector zijn er bepaalde voertuigen die wel een extra handje geholpen kunnen worden.

Achteruitrijcamera’s kunnen tegenwoordig veelal draadloos worden gemonteerd en in gebruik genomen worden. Dit heeft extra voordelen, zo is de montage snel gedaan en kan de bedrading ook niet kapot gaan. De draadloze systemen willen niet zeggen dat de kwaliteit van het product dermate minder is, juist niet, deze producten voldoen allemaal aan strenge kwaliteitseisen van ISO.

http://www.vanzwitserland.nl