Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Oorsprong van HipHop

Hiphop is een culturele beweging binnen de muziekwereld. HipHop is een beweging die ontstond in de achterstandswijken in New York en ontstond onder de afro Amerikanen van het land. Zij hadden het moeilijk in deze wijken en hadden vaak te maken met verschillende tegenslagen in het leven. Het was een kwestie van overleven in deze wijk. Niet alleen kwamen ze in aanraking met bendes, ook was er heel veel confrontatie met de politie. Hier werd er veel gediscrimineerd wat leidde tot woede onder de jongeren. Deze frustraties uitten zich in verschillende verzen dat op een bepaalde beat werden geroepen. Wat resulteerde in een nieuwe soort muziek namelijk rap muziek. In deze nummers werden bepaalde confrontaties die men in het dagelijkse leven meemaakte verwerkt in deze nummers. Er werd gesproken over de oneerlijke verdeling van kansen. Er werd gesproken over politiegeweld. Het was een soort van emanicipatie muziek voor de mensen die het moeilijk hadden.

Niet alleen rap is een onderdeel van hiphop maar ook breakdance en graffiti. Het zijn verschillende kunstsoorten die door middel van hip hop een uiting was van creativiteit. Ook door middel van graffiti werd er geprobeerd om aandacht te krijgen op de situatie die zich in deze achterstandswijken afspeelden. Rap werd op een gegeven moment een inspiratiebron voor mensen die inderdaad met deze tegenslagen te maken hadden. Waar voor de een het zorgde voor meer hoop zorgde het bij een ander juist voor meer agressie en bewustzijn over de onrechtigheid die zich afspeelden binnen deze wijken. Op een gegeven moment kwam er ook hiphop kleren bij de cultuur kijken Dit waren vooral losse en grote shirts. Daarnaast worden ook bepaalde merken snapbacks geassocieerd met deze subcultuur. Een snapback bestellen kan makkelijk online.

Hiphop is een cultuur dat vooral vroeger voor veel opwelling heeft gestuurd. Het is een manier waarop de mensen binnen deze culturele beweging zich kunnen uiten.

http://www.snapbacks.nl/