Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Littekens verwijderen

Niemand wil graag een litteken hebben. Het maakt onze huid oneffen, kan gevoelig zijn en is een herinnering aan iets wat we ons waarschijnlijk niet willen herinneren. Dit is zo met littekens die je hebt van het vallen als kind of een kookincident, maar als de littekens het gevolg zijn van een ingrijpende operatie die je hebt moeten ondergaan, is dit natuurlijk al helemaal zo.

Dit kan natuurlijk zijn door een medische operatie. Bijvoorbeeld de littekens na een hartoperatie of een transplantatie van een nier. Dit kan je dan doen denken aan een tijd in je leven dat je erg zwak en ziek was. Dit is natuurlijk een tijd die je achter je wilt laten, dus kan het als erg vervelend ervaren worden dat je er elke dag door iets op je lichaam eraan herinnert zal worden.

Maar voor transgenders is het natuurlijk al helemaal zwaar om met littekens ten gevolge van hun operatie te leven. Want hun littekens herinneren hen er niet alleen aan dat ze een hele zware operatie hebben moeten doormaken, maar ook die tijd die daaraan vooraf ging. De tijd van je niet thuis voelen in je eigen lichaam. Dit is natuurlijk erg vervelend voor diegene.

Daarom is het belangrijk dat littekens goed behandeld worden na een operatie. Dit kan heel eenvoudig met alleen een littekencrème, maar kan ook door een kuur gedaan worden. De bedoeling is natuurlijk het litteken zo onzichtbaar mogelijk te maken, maar in sommige gevallen is het litteken verwijderen zelfs gelukt. Het is het dus zeker waard om er bij de arts naar te informeren, zodat je nare gevolgen die tot ver na de tijd van het opereren kunnen strekken, kunt voorkomen. Dan kun jij gewoon weer lekker door het leven, zonder je zorgen te hoeven maken om je huid en de gevolgen op je mentale gezondheid.

 

https://medimast.nl/