Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Meerjarenbegroting voor vastgoedonderhoud

Het onderhouden van een appartementencomplex is van groot belang voor de leefbaarheid van de woningen voor de bewoners. Niet voor niets is de Vereniging van Eigenaren daarom verantwoordelijk gesteld voor het onderhoud van het gebouw, bestaande uit de bewoners van het pand. Zaken zoals het wassen van de ramen, het houden van huisdieren en het vervangen van een intercomsysteem worden besproken in maandelijkse of jaarlijkse vergaderingen, zodat de VvE de zaakjes weer op orde heeft. Toch blijft het voor leken lastig om te beslissen over onderhoudszaken, waar zij slechts beperkte kennis over beschikken. De experts van Laan35 helpen VvE’s om die reden graag een handje door middels een visuele inspectie een meerjarenplan voor vastgoedbeheer op te stellen. Op die manier krijgen bewoners namelijk inzicht in de toekomstige onderhoudszaken en worden de bijbehorende kosten in een duidelijk overzicht getoond.

Waaruit bestaat een meerjarenbegroting met betrekking tot vastgoedonderhoud?

Vastgoedonderhoud omvat een breed aantal zaken, waaronder het vervangen van raamkozijnen, het installeren van zonnepanelen en het aanleggen van een nieuw intercomsysteem. Verenigingen van Eigenaren moeten over allerlei vergelijkbare zaken beslissingen maken en houden daarbij rekening met het vastgestelde budget. Desondanks is dit geen eenvoudige taak, dus slaat Laan35 graag de handen in één. Wij zullen namelijk het pand inspecteren op zaken die mogelijk aan onderhoud onderhevig moeten zijn in de nabije toekomst en maken daarbij foto’s van de desbetreffende zaken. Ook nemen wij de verwachte kosten op van de onderhoudsbeurten, zodat u een duidelijk overzicht ontvangt van het vastgoedonderhoud.

Vragen aan Laan35

Zou u graag een Voorbeeld MJOP willen ontvangen of meer informatie willen krijgen over het opstellen van een MJOP? Aarzel dan niet om ons te contacteren via de website. Wij denken graag met u mee en nemen met passie door wat wij voor u kunnen betekenen.

https://laan35.nl/