Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Prikkelbaar darmsyndroom

Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom, ook wel pds. Bij Prikkelbaar Darm Syndroom heb je last van je buik, met verschillende soorten symptomen die daar bij komen kijken. Zo kan je bijvoorbeeld veel last van verstopping of diarree hebben. Daarnaast hebben mensen die lijden aan het prikkelbare darmsyndroom vaak last van winderigheid en een opgezwollen buik. Deze klachten beperken zich niet alleen tot de darmen, maar kunnen ook in de maag optreden.

Deze klachten kunnen vaak niet behandeld worden door mediciijnen, wat voor de mensen die er aan lijden erg vervelend is. Maar toch kan er iets aan gedaan worden. Door te letten op je voeding  kun je klachten verminderen en zelfs helemaal elimineren. Dit is zo bij wel 60 procent van de mensen die aan Prikkelbaar Darm Syndroom lijden. Dit doe je door het fodmap dieet te volgen. Daarbij eet je alleen maar voedingsmiddelen die de maag en darmen niet triggeren. Voedingsmiddelen die de darmen wel prikkelen, zijn soorten vlees, melk, tarwesoorten en sommige soorten groente en fruit. Daarnaast kan koffie ook een hele grote boosdoener zijn. Fijn is dat er heel veel fodmap recepten zijn, waardoor je altijd ontzettend lekker kunt eten, ook al volg je dit dieet.

Ten slotte is er ook nog een optie voor mensen die niet door het aanpassen van hun voeding een vermindering in irritatie in de darmen kun veroorzaken. Hun klachten worden vaak veroorzaakt door allergieën, zoals hooikoorts bijvoorbeeld. Wanneer dit het geval is, kunnen er voedingspillen geslikt worden tegen hooikoorts zodat deze mensen er veel minder last van hebben. Zo verminderen ook de klachten in de buik. Zo kunnen ook de mensen die niet hun dieet kunnen aanpassen, nog iets doen om minder last te hebben van klachten die veroorzaakt worden door PDS.

https://verdify.nl/