Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Showbizz, positief of toch niet zo?

We groeien er veel mee op. Vanaf ongeveer de start van de pubertijd beginnen we het zelf te lezen, maar we komen er al veel jonger in aanraking mee; showbizz nieuws. Vooral jonge meiden beginnen rond hun dertiende met het lezen van tienermagazines zoals bijvoorbeeld de Hitkrant of de Girlz, om zo het laatste showbizz nieuws mee te krijgen. De knapste ‘Hunks’ van het moment worden bewonderd, terwijl de vrouwelijke sterren sterk bekritiseerd worden wanneer ze een pondje meer hebben of wanneer ze juist te erg zijn afgevallen. 

 

Na een aantal jaar zijn deze meiden te oud geworden om tot de doelgroep te horen van deze magazines, dus krijgen de vrouwen twee opties van de samenleving. Stoppen met het lezen van  deze bladen, of het overstappen op een showbizzsite. Daar lezen de dames over alles van de artiesten. Over hun leven, over hun successen en hun diepe dalen. Voor veel mensen die deze artikelen lezen, heeft het een positief effect. Ze zien hun helden niet langer als perfect, maar zien dat ook zij af en toe flink de fout in gaan. Hierdoor voelen zij zich gevalideerd om af en toe ook niet helemaal perfect te zijn. 

 

Echter zit er ook een keerzijde aan. Want als een artiest tot in den treure naar beneden wordt gehaald omdat ze wat extra vet op haar buik heeft, zal de lezer dat internaliseren. Dit betekent dat zij wat ze heeft gelezen over hoe ‘lelijk’ deze artiest is geworden door wat extra gewicht, op zichzelf zal betrekken. Zij zal in de spiegel kijken en zichzelf haten om haar uiterlijk en er alles aan doen om het gewicht weer kwijt te raken. Dit is geen gezonde instelling en kan erg schadelijk zijn. Natuurlijk kan het in sommige gevallen beter zijn om wat gewicht te verliezen, maar de reden daarvoor mag nooit zelfhaat zijn. 

 

https://www.showbizz24.be/