Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Waarvoor kan ik leerverf gebruiken?

Als je denkt aan verf voor leer, denk je waarschijnlijk maar aan een klein aantal doelen waarvoor je het kan gebruiken. Het is namelijk een heel specifiek product, in contrast tot bijvoorbeeld acrylverf, dat je zo’n beetje overal voor kunt gebruiken. Want wat in je omgeving is nou helemaal van leer gemaakt? Nou, veel meer dan je denkt. 

 

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt zijn schoenen. Maar er zijn veel meer kledingstukken en accessoires die van leer gemaakt zijn. Zo kan je met leerverf ook bijvoorbeeld een leren tas verven. En denk bijvoorbeeld eens aan een leren jas, bijna iedereen heeft er wel eentje van in huis hangen. Er zijn ook mensen met leren broeken. Bij broeken heb je al helemaal leerverf nodig, want door er veel in te bewegen en in te zitten, komen verkleuringen veel voor. Om deze te voorkomen, moet de broek vaak geverfd worden. Maar ook in andere accessoires, waar je misschien minder snel aan zou denken, zit leer. Bijvoorbeeld bij een horloge, een armband of het touw van een ketting. 

 

Naast kleding en accessoires hebben we vaak ook leer in ons interieur. Menig leesstoel is namelijk gemaakt van leer. Of de verkleurde, leren bank, met leerverf kan je ook die bank verven

 

Maar ook op andere plekken is leer te vinden. Denk aan de band aan je gitaar waardoor je het om kan doen. Of de zittingen in de auto die de auto in de zomer koel houden. Of een mooi, oud boek dat lang geconserveerd moest blijven. Daar zit ook leer omheen. 

 

Kortom, de aankoop van leerverf is een goede investering. Je kunt het namelijk, zoals hierboven benoemd, voor heel veel dingen gebruiken. En het kost minder dan het zou kosten om elk van de bovenstaande artikelen te vervangen. Als je iets met leer bezit, gaat het lang mee, maar dan moet je het wel goed verzorgen. 

 

https://www.deleerverfwinkel.nl/