Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Verschillende soorten zwembadafdekkingen

Er bestaan verschillende varianten van een zwembadafdekking. Zo bestaat er een vier-seizoenenafdekking, waarbij je zowel een winterafdekking als een zomerafdekking zwembad hebt. Deze kun je dus voor beide seizoenen gebruiken. Zo zorgt de speciale afdekking ervoor dat de warmte die door de zon wordt afgegeven in de zomer ook daadwerkelijk in je bad gehouden wordt, en dat het licht in de winter juist buiten het zwembad gehouden wordt. Dit zodat er geen bacteriën of algen kunnen ontstaan in het water. Als je nou een solar uitvoering in je zwembad hebt zitten, dan moet je er rekening mee houden dat je bad in de zomer ook wordt opgeward en dat er wel een beetje licht door heen komt in de winter, waardoor je in het voorjaar net iets meer schoon zal moeten gaan maken.

Ook bestaan er foamafdekkingen – ook wel folieafdekkingen genoemd. Als je nou op zoek bent naar een zomerafdekking die net even ietsje meer doet – en daarvoor bereidt bent te betalen, dan kan de foamafdekking een oplossing zijn. Deze heeft in tegenstelling tot de bovengenoemde afdekking geen noppen. Deze afdekking is dan ook kwalitatief een stuk beter omdat ze een hogere isolatiewaarde hebben. De folieafdekking wordt vooral aangeraden aan baden waarbij de isolatie automatisch uit kan worden gevoerd als je dit zou willen. Met noppenfolie daarentegen kan dat niet.

 

Dan heb je nog een lamellenafdekking – dit is de nummer één afdekking. Je zou deze afdekking zelfs kunnen zien als het neusje van de zalm. Wanneer je een lamellenafdekking aanschaft dan ga je vooral voor een goede kwaliteit, uitstraling, comfort en ook veiligheid. Je kunt dit afdeksysteem slechts met één druk op de knop (afstandsbediening, dus) beheren! Vervolgens kun je je zwembad toedekken of juist weer wat zonlicht laten zien. Doordat de bediening zo eenvoudig is, is dit systeem een echte favoriet.

 

http://www.zwembadafdekkingen.nl